• VWN_logo
  12 juli 2018

  “Cultuuromslag in de bouw is noodzakelijk”

  De verbinding tussen het MKB en de gespecialiseerde aannemerij wordt al 10 jaar ingevuld door de AFNL. Het gebouw staat en de verdere invulling wordt nu door de nieuwe voorzitter opgenomen. 

  Bekijk verder

 • VWN_logo
  09 juli 2018

  Bijna ‘klaar’ voor de wet Private Kwaliteitsborging

  Op 17 mei jl. is in de Algemene Ledenvergadering van de VWN de concept BRL0507 (‘Aanbrengen van wapeningsstaal op de bouwplaats’) gepresenteerd. De VWN-leden hebben dit stuk ter becommentariëring ontvangen, samen met een leeswijzer.

  Een korte update over het vervolg kunt u hier lezen.

  Bekijk verder

 • VWN_logo
  22 mei 2018

  Nieuwsbericht BRL0507

  Ontwerp BRL 0507 “Het aanbrengen van wapeningsstaal op de bouwplaats” ter commentaar gepubliceerd.

  Op 17 mei 2018 publiceerde Kiwa het ontwerp van BRL 0507 “Het aanbrengen van wapeningsstaal op de bouwplaats” ter commentaar. De commentaarperiode loopt tot 29 juni 2018.

  Bekijk verder

 • VWN_logo
  18 december 2017

  Ir. André de Koning benoemd tot nieuwe directeur Vereniging Wapeningsstaal Nederland

  Ir. André de Koning wordt de nieuwe directeur van de Vereniging Wapeningsstaal Nederland (VWN). Hij volgt per 1 januari 2018 mr. Hein de Bruin op, vanaf 1 januari 2012 de eerste VWN-directeur.

  Bekijk verder

 • VWN_logo
  17 november 2015

  PERSBERICHT VWN - LCA

  Het Bouwbesluit verplicht het berekenen van de milieuprestatie voor nieuw te bouwen kantoren en woningen. Dat betekent een belangrijke impuls voor duurzaam bouwen.

  Om de milieuprestatie te kunnen berekenen is het nodig de milieubelasting van de afzonderlijke bouwmaterialen te berekenen.

  Bekijk verder

 • VWN_logo
  17 november 2015

  PERSBERICHT VWN - HIJSWIJZER

  De bouw is door de aard van de werkzaamheden een sector waar werknemers aan veiligheidsrisico’s blootstaan. De belangrijkste knelpunten zijn onveilige werksituaties, lichamelijk inspannende arbeid en belastende werkhoudingen. Gevolg hiervan is een relatief groot aantal arbeidsongevallen en daardoor een hoog ziekteverzuim.

  Bekijk verder

 • VWN_logo
  11 juni 2015

  PERSBERICHT - VWN reageert op inzet buitenlandse werknemers

  In de afgelopen week zijn er opnieuw berichten in de pers verschenen over misstanden bij het inzetten van buitenlandse werknemers. Het gaat concreet om het via een uitzendconstructie inzetten van Hongaarse betonstaalverwerkers bij bouwprojecten in het Noorden van het land en in de stad Utrecht.

  Bekijk verder

 • sneeuwvlok
  13 januari 2015

  Vorst-WW-regeling 2014-2015

  Vorst WW-advies: blijf vanaf 1 januari 2015 vorstmeldingen doen bij UWV!

  In de AFNL-ledeninformatie van november 2014 is aandacht besteed aan de gevolgen voor de Vorst WW wanneer er op 1 januari 2015 geen nieuwe Bouw CAO zou zijn. In dat geval breekt er nl. een cao-loos tijdperk aan. Er is dan geen Vorst WW-regeling meer en bedrijven vallen terug op de wettelijke regeling. Die houdt in dat werkgevers het volledige loon moeten doorbetalen.

  Bekijk verder

 • Betondag_2014_-_logo
  20 november 2014

  Betondag

  Presentatie Reint Sagel: van vlechten tot monteren, wapening

  Presentie Hans-Peter van den Akker (LIC): BIM - Productierijp voor de wapeningsbranche?

  Bekijk verder

 • BGA
  30 oktober 2014

  Nieuws over de nieuwe opleiding Betonstaalverwerken

  Het werk voor de betonstaalverwerkers (bouw en prefab) staat voor een grote uitdaging als de productie weer toeneemt.  Verwacht wordt dat de bouwmarkt in 2015 of 2016 aantrekt. Intussen is het aantal betonstaalverwerkers minder geworden en de gemiddelde leeftijd ligt hoog. De vaste kern moet worden aangevuld met nieuwe jongere werknemers die op den duur de huidige ‘meester-betonstaalverwerkers’ kunnen opvolgen. En voor wie weet dat het scholen van een goede en ervaren ‘meesterbetonstaalverwerker’ minimaal tien jaar duurt, rest maar één conclusie: er moet nu wat gebeuren. 

  Bekijk verder

 • Logo_BL
  04 september 2014

  PERSBERICHT BetonLexicon: Spraakverwarring de bouwwereld uit

  Naslagwerk: Van aanmaakwater tot zwavel…..

  Het BetonLexicon is vernieuwd! Met een eigentijdse vormgeving, een verbeterde zoekfunctie en een Engelse vertaling van de begrippen met aanvullende literatuurverwijzingen en websiteverwijzingen spelen de partners in op de kennisvraag van de bezoekers. En die bezoeker maakt nu ook nog eens kans op een Ipad mini.

  Bekijk verder

 • 02 september 2014

  Beton bindt, maar…zonder wapening wordt het niks

  VWN met Wapeningsplein op de Betondag

  De Betondag is al jarenlang dé kennisdag voor en het ontmoetingspunt voor betonminnend Nederland. Dit jaar is het evenement op donderdag 20 november in De Doelen in Rotterdam, met als thema ‘Beton bindt’.

  Bekijk verder

 • 10 juni 2014

  VWN in Bouwaktua - juni 2014

  Artikel VWN in Bouwaktua - juni 2014

  Bekijk verder

 • 28 november 2013

  Persbericht A4

  VWN reageert op inzet buitenlandse werknemers bij de aanleg van de A4

  Bekijk verder

 • 10 oktober 2013

  Persbericht A2

  VWN reageert op inzet buitenlandse werknemers bij de aanleg van de A2
   

  Bekijk verder