PERSBERICHT

VWN reageert op inzet buitenlandse werknemers bij de aanleg van de A2

In de afgelopen week zijn er in de media diverse berichten verschenen over het inzetten van buitenlandse werknemers bij de aanleg van de A2 bij Maastricht. Tientallen Poolse en Portugese ‘ijzervlechters’ worden daar ingezet.

In een reactie op de commotie die is ontstaan naar aanleiding van die publicaties heeft de uitvoerende bouwer, Avenue2, aangegeven dat dergelijke grote projecten niet meer te realiseren zouden zijn zonder de inzet van buitenlandse werknemers.

De VWN deelt deze stelling niet. De inzet van buitenlandse werknemers is veel meer een kostenkwestie en het gevolg van de (enorme) prijsdruk waar de bouwsector mee te maken heeft.

De Nederlandse wapeningstaalsector is een innovatieve en technisch sterk ontwikkelde bedrijfstak, die heeft laten zien grote projecten aan te kunnen. Een lange lijst van gerealiseerde (infrastructurele) en aansprekende werken getuigt daarvan.

De bedrijven, waarvan de meeste zijn verenigd binnen de VWN, beschikken over vakbekwaam, gekwalificeerd personeel, dat in eigen bedrijf en in samenwerking met BGA Nederland is opgeleid.